INSAMLINGENS STYRELSE

Insamlingsstiftelsen har sju ledamöter, fem ordinarie och två suppleanter. Styrelsemöte hålls fyra gånger per år, varav ett årsmöte.

 

Styrelsen väljs med målet att ha en kompetent styrelse med kunskaper i ekonomi, juridik, insamlingsarbete och administration, men också med kontakter och kunskaper om verksamheten i Brasilien.

I styrelsen för Insamlingsstiftelsen sitter:​​​​​​​​

Ann-Chatrin Lindgren, ekonom, ordförande

Ann-Chatrin är utbildad gymnasieingenjör som arbetat vid bl a Saab Scania i Linköping med JAS 39 GRIPEN-projektet och vid Teracom i Luleå med radiotidningar för synskadade. Hon har vidareutbildat sig till civilekonom med inriktning ekonomistyrning 1998, arbetat vid landsting och universitet åren 1998-2002 och därefter inom Svenska kyrkan som ekonom med arbetsledande befattning i Luleå och Älvkarleby.

Ann-Chatrin arbetar nu inom Svenska Kyrkan i Göteborg som ekonom och arbetsledare med samordningsansvar för sex församlingar. Hon har erfarenhet från styrelsearbete i idrottsförening, ideell förening samt bostadsrättsförening. Ann-Chatrin är sedan april 2016 insamlingsstiftelsens ordförande.

Eva Merje, pensionär, Varberg. (Tidigare verksamhetsrevisor vid Stadsrevisionen, Göteborg)

Eva har under 45 år varit yrkesverksam som socionom inom offentlig sektor. Hon har arbetat för Göteborgs stad och haft tjänster så som bland annat Socialchef, Stadsdelschef och Verksamhetsrevisor. Eva har även arbetat med personalfrågor och utbildning inom statlig verksamhet.

På frivillig basis har Eva haft ledande uppgifter i internationella diakonala projekt under närmare 20 år rörande barnhemsbarn och unga ensamstående mammor och barn i Vitryssland.

Tore Bennshagen, präst, Göteborg

Tore är ledamot i styrelsen sedan starten 1996 (ordförande under åren 2000-2016). Han jobbar präst i Svenska kyrkan och är verksam i Göteborg Vasa församling.

Foto: Sören Andersson

Louisa Tarras Wahlberg, kommittésekreterare, Stockholm

Louisa har en kandidatexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet och University of Washington samt en magisterexamen i säkerhetspolitik från Försvarshögskolan i Stockholm. Hon arbetade tidigare i Regeringskansliet som kommittésekreterare hos den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism.

För närvarande arbetar hon med att förebygga radikalisering bland unga och har tidigare verkat inom kommunikationsbranschen samt har vid ett flertal tillfällen varit volontär på Abrigo.

Louisa har varit en del av insamlingsstiftelsens styrelse sedan 2007.

Foto: Håkon Holo Dagestad

Sverre Simen Hov, kommunikationsledare, Bergen

Sverre arbetar som sektionschef för kommunikation, organisation och utveckling vid arbetsorganisationen Lederne som har Abrigo som sitt sociala samhällsprojekt. Han har en kandidatexamen i kommunikation från Western Sydney University och en magisterexamen i IT från Queensland University of Technology samt en magisterexamen i företagsekonomi från universitetet från Quadriga University i Berlin.

 

Tidigare har Sverre arbetat som journalist och redaktör vid flera norska tidningar och radiostationer samt är ordförande i Norges äldsta dagis i och bor i Bergen. Brinner för Abrigos vision och sätt att utveckla människor och samhälle! Sverre har varit med i insamlingsstiftelsens styrelsen sedan i januari 2018.

SUPPLEANTER:

Adam Olsson, projektledare, Göteborg

Adam är uppvuxen i London och har en BA (Hons) i Global Marketing Management från Regents Business School i London. Efter att ha arbetat med försäljning i bilbranschen gick Adam sedan över till marknadsföring.  Han har suttit med i styrgruppen för flera varumärken under tiden på Bilia, arbetat som projektledare på Life Vision Sweden AB som jobbar med Digital marknadsföring.

Idag arbetar Adam på Hedin Bil i Göteborg. Adam kom i kontakt med Abrigos arbete då han arbetade som volontär september 2007  till mars 2008. Adam är med i Insamlingsstiftelsens styrelse sedan oktober 2015.

Daniel Svensson, yrkesofficer, Kungälv

Daniel arbetar till vardags som yrkesofficer. Han kom i kontakt med Abrigo Rainha Silva som volontär på plats 2009 och fascinerades särskilt av den långsiktighet och optimism som genomsyrar arbetet och har varit aktiv i styrelsen sedan 2014.

OM OSS

Insamlingsstiftelsen Abrigo Rainha Silvia är den största finansiären av Abrigos Mödrahem i Brasilien.

Vi finansierar ungefär 80% av verksamhetens kostnader.

Genom de gåvor som inkommer till oss kan vårt viktiga arbete fortsätta, vilket riktar sig till övergivna, gravida kvinnor från Rio de Janeiros gator och kåkstäder!

KONTAKT

+46 79 - 311 61 79 måndagar 9-17

 

Abrigo

Pontus Wiknersgatan 2,

411 32 Göteborg

info@abrigo.se

ANMÄL DIG TILL VÅRA UTSKICK!
  • Grey Facebook Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now