INSAMLINGENS STYRELSE

Insamlingsstiftelsen har sju ledamöter, fem ordinarie och två suppleanter. Styrelsemöte hålls fyra gånger per år, varav ett årsmöte.

 

Styrelsen väljs med målet att ha en kompetent styrelse med kunskaper i ekonomi, juridik, insamlingsarbete och administration, men också med kontakter och kunskaper om verksamheten i Brasilien.

I styrelsen för Insamlingsstiftelsen sitter:​​​​​​​​

Ann-Chatrin Lindgren, ekonom, ordförande, Göteborg

Ann-Chatrin är utbildad gymnasieingenjör som arbetat vid bl a Saab Scania i Linköping med JAS 39 GRIPEN-projektet och vid Teracom i Luleå med radiotidningar för synskadade. Hon har vidareutbildat sig till civilekonom med inriktning ekonomistyrning 1998, arbetat vid landsting och universitet åren 1998-2002 och därefter inom Svenska kyrkan som ekonom med arbetsledande befattning i Luleå och Älvkarleby.

Ann-Chatrin arbetar nu inom Svenska Kyrkan i Göteborg som ekonom och arbetsledare med samordningsansvar för sex församlingar. Hon har erfarenhet från styrelsearbete i idrottsförening, ideell förening samt bostadsrättsförening. Ann-Chatrin är sedan april 2016 insamlingsstiftelsens ordförande.

Cathrina Stålklint, präst, Göteborg

Cathrina Stålklint är utbildad präst vid Uppsala universitet och har varit det sedan år 2000. Efter några år som sjukhuspräst är hon nu tillbaka i församlingstjänst och arbetar sedan år 2019 i Annedals församling.

 

Cathrina har varit ordinarie ledamot i insamlingsstiftelsen sedan 2019.

Gunnar Bern, kantor och diakon (pensionär), Göteborg

Gunnar Bern är utbildad kantor, diakon och socionom, och gick nyligen i pension. Senast Gunnar var yrkesverksam var han enhetschef för familjerätten i Mölndal. 

Gunnar har känt till Abrigos verksamhet i många år och varit där på besök vid flera tillfällen. Han fascineras av och beundrar hur man med små ekonomiska och personalmässiga resurser kan upprätta och långsiktigt hjälpa så många kvinnor och barn. Gunnar har varit ordinarie ledamot i insamlingsstiftelsen sedan 2019.

Foto: Håkan Holo

Sverre Simon Hov, kommunikationsledare, Bergen

Sverre arbetar som sektionschef för kommunikation, organisation och utveckling vid arbetsorganisationen Lederne som har Abrigo som sitt sociala samhällsprojekt. Han har en kandidatexamen i kommunikation från Western Sydney University och en magisterexamen i IT från Queensland University of Technology samt en magisterexamen i företagsekonomi från universitetet från Quadriga University i Berlin.

 

Tidigare har Sverre arbetat som journalist och redaktör vid flera norska tidningar och radiostationer samt är ordförande i Norges äldsta dagis i och bor i Bergen. Sverre brinner för Abrigos vision och sätt att utveckla människor och samhälle. Sverre har varit med i insamlingsstiftelsens styrelsen sedan januari 2018.

SUPPLEANTER:

Tore Bennshagen, präst, Göteborg

Tore arbetar som präst i Vasakyrkan i Göteborg. Förutom teologie kandidatexamen har han också studerat vid Psykologiska institutionen i Göteborg. Tidigare har Tore även arbetat som präst i Säve församling. Han har suttit i styrelsen sedan 1995 och var under flera år insamlingsstiftelsens ordförande.

Adam Olsson, projektledare, Göteborg

Adam är uppvuxen i London och har en BA (Hons) i Global Marketing Management från Regents Business School i London. 

Har drygt 10 års erfarenhet från bilbranschen där han främst jobbat med försäljning och marknadsföring, på bland annat Bilia, Hedin Bil och Specialfälgar.  Har även tidigare erfarenhet från styrelsearbete i bostadsrättsföreningar. 

Till vardags en aktiv person som gärna tar sig an en utmaning i spåret sommar som vinter. 

Adam kom i kontakt med Abrigos arbete då han arbetade som volontär september 2007  till mars 2008. Adam är med i Insamlingsstiftelsens styrelse sedan oktober 2015.

OM OSS

Insamlingsstiftelsen Abrigo Rainha Silvia är den största finansiären av Abrigos Mödrahem i Brasilien.

Vi finansierar ungefär 80% av verksamhetens kostnader.

Genom de gåvor som inkommer till oss kan vårt viktiga arbete fortsätta, vilket riktar sig till övergivna, gravida kvinnor från Rio de Janeiros gator och kåkstäder!

Plusgironummer: 90 40 45 - 2

Bankgironummer: 904 - 0452

Vi är ett 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll, mer om detta finns att läsa på:

www.insamlingskontroll.se/90konto

KONTAKT

+46 79 - 311 61 79

 

Abrigo c/o Ann-Chatrin Lindgren

Pontus Wiknersgatan 2,

411 32 Göteborg

info@abrigo.se

ANMÄL DIG TILL VÅRA UTSKICK!
  • Grey Facebook Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now