AKTIEGÅVA

Nu kan du som privatperson skänka din aktieutdelning till välgörande ändamål, skattefritt! Översatt i siffror innebär det att vad som skulle ge dig 100 kr i utdelning efter skatt, istället ger 143 kr till Abrigos arbete.

Det är enkelt att skänka sin aktieutdelning till Abrigo. Meddela bara din bank eller kapitalförvaltare. Notera att det måste göras före aktiebolagets årsstämma (detta för att du måste skänka din utdelning innan du fått den utbetald själv).

Du kan också ladda ner blanketten Anmälan om Rättighetshavare och sedan lämna in den till din bank (blanketten är förifylld med uppgifterna om Abrigo).

Du kan välja att skänka hela eller delar av skatteutdelningen. Vill du bara skänka en del av din utdelning öppnar du ett nytt vp-konto (värdepappers-konto) för de aktier vars utdelning du vill skänka. Det är kostnadsfritt att öppna ett vp-konto.

Banken eller annan förvaltare ser till att skatt inte dras och eftersom du inte fått utdelningen utbetald görs därför inget avdrag i deklarationen heller. Du bör dock bland ”Övriga upplysningar” ange att du skänkt din utdelning till Abrigo. Kontakta din bank för fler frågor och hjälp.

OM OSS

Insamlingsstiftelsen Abrigo Rainha Silvia är den största finansiären av Abrigos Mödrahem i Brasilien.

Vi finansierar ungefär 80% av verksamhetens kostnader.

Genom de gåvor som inkommer till oss kan vårt viktiga arbete fortsätta, vilket riktar sig till övergivna, gravida kvinnor från Rio de Janeiros gator och kåkstäder!

Plusgironummer: 90 40 45 - 2

Bankgironummer: 904 - 0452

Vi är ett 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll, mer om detta finns att läsa på:

www.insamlingskontroll.se/90konto

KONTAKT

+46 79 - 311 61 79

 

Abrigo c/o Ann-Chatrin Lindgren

Pontus Wiknersgatan 2,

411 32 Göteborg

info@abrigo.se

ANMÄL DIG TILL VÅRA UTSKICK!
  • Grey Facebook Icon

© 2023 by HARMONY. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now